Video 1: de Message Map.

Deze video hoort bij de theorie uit het e-book, paragraaf 1.4.2.

Maak een pitch van 15 seconden met de Message Map, uitgelegd door bedenker Carmine Gallo.

Video 2: Een sterk verhaal

Deze video hoort bij de theorie uit het e-book, paragraaf 2.2.2.

Bekijk dit filmpje eens en probeer vooral te luisteren naar het eerste deel van de pitch, waarbij hij het verhaal vertelt hoe hij met zijn zoontje naar het park gaat.

 

Video 3: Ook jij strikt je veters verkeerd

Deze video hoort bij de theorie uit het e-book, paragraaf 2.2.2.

Veterstrik-expert Terry schetst het probleem op meerdere aspecten: hij vertelt een verhaal, hij vraagt of het publiek zich er in herkent én hij confronteert ze. En dat doet hij allemaal met charme en humor, waardoor je je niet aangevallen voelt en open staat voor een oplossing!

 

Video 4: The Angels’ cocktail

Deze video hoort bij de theorie uit het e-book, paragraaf 3.1.1.

David Philips legt haarfijn uit hoe je ervoor zorgt dat men verliefd wordt op jouw verhaal, door een mix van hormonen vrij te laten komen.

Video 5: Zo maak je van een criticaster een fan

Deze video hoort bij de theorie uit het e-book, paragraaf 3.2.2.

Vertel een persoonlijk en meeslepend verhaal wanneer je je pitch beargumenteert, en maak daarmee zelfs van de grootste criticaster een fan!

Video 6: De kracht van een Power Pose

Deze video hoort bij de theorie uit het e-book, hoofdstuk 4, tip 5.

Als je tijdens je pitch of presentatie een krachtige houding aanneemt, komt het op de ander ook veel sterker over. Je zal worden gezien als zelfverzekerd, enthousiast, als iemand met passie, authentiek en comfortabel. Allemaal eigenschappen waar mensen gek op zijn, wat weer de kans op succes voor jouw pitch vergroot!

Video 7: de Box Breathing techniek

Deze video hoort bij de theorie uit het e-book, hoofdstuk 4, tip 6.

Als je focust op je ademhaling, breng je je zenuwen onder controle. Een makkelijke en effectieve manier om dat te doen, is door de Box Breathing techniek. De Box Breathing techniek wordt uitgelegd in deze video.